Forside > Cykling, Tour de France 2012 > TOUR – Nibali må forsøge sig

TOUR – Nibali må forsøge sig

Tag to lige godt forarbejdede Cycler, en sværere og en lettere, og det er klart, at den sværeste er den stærkeste. Det er underlit, at man skal behøve at indprænte en saa simpel Sandhed. Dermed skal ikke være benægtet, at den lettere jo har sine Fordele. For det Første den, at den nemmere lader sig tage under Armen som en anden Pakke, hvilket er af betydelig Værdi for 4de Sals Beboere og i det Hele en stor Behagelighed for alle Ikke-Medlemmer af Atletklubben. Dernæst maa det indrømmes at den vægtige Maskine er tunger at træde op ad Bakke. Paa horisontal Vej trædes den vægtige Cycle – saa vel som Tricyclen – ligesaa let som Raceren, men gaar det opad, spiller hvert Pund, der skal løftes, sin Rolle.

(Af Sylvester Hvids Cycle-Haandbog, s. 16)

Hvert pund tæller, når der skal køres opad. Og det er, hvad det drejer sig om i dag på Tour de Frances 10. etape fra Mâcon til Bellegarde-sur-Valserine, 194,5 kilometer med en debutant-stigning godt og vel midtvejs.

Det er ruten op ad de 17,4 kilometer til Col du Grand Colombier, som i snit stiger med 7,1 procent. Hvilket efter dansk motionistforhold er tungt nok i sig selv. Men som med Tour-alen ikke lyder skræmmende.

Mountain passes & hills 1

(Kilde: letour.com)

Det gør til gengæld de indlagte hylder, hvortil der er stigningsprocenter på 12 procent i snit over kilometrene, og op til 16 procent i nogle af svingene – og så taler vi altså udskilning for alvor på dagens etape.

Som omtalt i går er det så også udskilning, der skal til, hvis andre end Sky-mandskabet skal gøre sig håb om at vinde den gule trøje i Paris. Der vanker fortsat enkeltstart i næste uge, 53,5 kilometer på Tourens næstsidste dag, og her må man forvente, at Wiggins og Froome igen sætter tingene på plads.

Det er med andre ord nødvendigt at bruge alle de lejligheder, der findes i løbet indtil da, for at ændre spillet. Og det er i klassementssammenhæng efter min opfattelse primært Vincenzo Nibali, der kan gøre dette på en dag som i dag.

Men som jeg skrev i går, så er der fortsat meget langt fra toppen af Col du Grand Colombier, og til målet i Bellegarde-sur-Valserine. Nedkørslen vil favorisere en mand som Nibali, men jeg er i tvivl, om han kan holde hjem.

Og jeg er i tvivl, om han kan holde alene, eller om der vil sidde en Froome i hans hjul og på den måde gardere sig til en tidsgevinst mod Wiggins. For godt nok er Wiggins stærk. Men jeg fastholder, at Froome er ekstraordinær lige nu – det bliver ikke ham, der knækker sidst af Sky-holdets ryttere.

Hvis nogen af dem knækker….

Dagens favorit: Vincenzo Nibali, Liquigas

Dagens outsider: Chris Froome, Sky

Dagens vilde: Thibaut Pinot, FDJ-BigMat

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: