Forside > Cykling, Uncategorized > CYKLING: Dagen før dagen før Giroen

CYKLING: Dagen før dagen før Giroen

Cykling er motionister. Cykling er Giro d’Italia

Fotos fra Herning viser, at de har farvet græsmarker lyserøde, og torsdag aften spillede de lokale fodboldhelte, FC Midtjylland, hjemmekamp iført totalt lyserødt outfit. For fodboldspillerne, der traditionelt iagttager en vis maskulin selvopfattelse med synlig markering af muskulære macho-attituder, var det nok godt for deres selvopfattelse, at kampen endte med en hjemmesejr på 2-1 over bundholdet Køge.

Med andre ord: Det meste af midt- og østjylland synes at stå i cykelfeberens tegn. Jeg ved det, for jeg var i eftermiddag inde i Aarhus, hvor fem lokale motions-teams havde indbudt til holdpræsentation bag en cykelbutikken Bike Buster på Silkeborgvej. I øvrigt lige ved siden af, hvor Lars Larsen i sin tid åbnede den allerførste Jysk Sengetøjslager, men det er nu en helt anden sag…

Ja, du læste rigtigt. Fem motionshold fra Aarhus og omegn stillede op til klapsalver og jubelbrøl og viste deres fine trikots frem, med nytrykte reklamer og flotte farvesammensætninger.

Forfatteren forsøger at finde tråden, mens Niels Chr. Jung og resten af Team MASH forsøger at holde masken (Foto: Fruen)

I et anfald af vanvare havde min gamle kollega Niels Chr. Jung (DR) bedt mig om at holde mikrofonen og fortælle røverhistorier og køre en egentlig præsentation. Jung kører selv på et af holdene, Team MASH, hvis hovedsponsor er bøfrestaurant-kæden af samme navn.

Både dette og et par af de andre hold har gjort en hel del ud af at skabe en historie, en niche i dagligdagen med særlig lingo, indforstået tale og blærede referencer via Facebook og andre sociale og elektroniske medier.

Cykling er smerte og passion. Glæde og sorg. Kammeratskab og lir. Og nogle gange: Liv og død

Det gælder i særlig grad holdet GS Velopresse, der ankom til dagen iklædt nyeste outfit: Med smuk reference til ’kannibalen’ Eddy Merckx, som kørte en stor del af sine smukkeste år på Molteni-holdet, entrede holdets ryttere scenen med trikots holdt i overvejende grad i den særligt støvet-orange farve, som var hovedingrediensen på Molteni-holdet.

Jeg var bagefter så heldig at få en cykelkasket fra Il Dottore – det skal med, at jeg tilbød at købe den, men han insisterede, og tusind tak for det.

GS Velopresse har lanceret en stilsikker retrolinje. For at honorere den har jeg valgt at fotografere kasketten på en baggrund af min heluldne grønne cykeltrøje annodazumal

Sammen med smagsprøver på øl, vand, kød fra MASH og udstilling af fint cykeltøj – noget af det var ovenikøbet hængt på levende modeller af kvindekønnet, og det sad supergodt! – var eftermiddagen både hyggelig og en understregning af, at selvfølgelig vil mænd aldrig gå ned på udstyr; men de kan også godt holdes til ilden, hvis de finder hjemme i en slags loge, og her var 5 af slagsen, alene fra Aarhus.

Det var absolut fint.

Der var også fint besøg, idet både semiprof Christian Moberg Jørgensen fra Glud&Marstrand/LRØ og superprof Martin Mortensen fra Vacansoleil-holdet var til stede. Og der kom to ryttere fra det selvsikre Lampre-hold, der kører på Wilier-cykler, som Bike Buster importerer – deraf forbindelsen til holdet, der har 2 af Giroens favoritter i form af Damiano Cunego og Michele Scarponi, og som kører i den velnok smarteste af samtlige prof-trikots.

Cykling er en kultur, der går på tværs af grænser og sprog. Det er både high society og millioner af Euro, hvad Giro-starten i Herning og Horsens er en understregning af, og det er nede på jorden, asfalt der skrumler under dækkene og en siddepude, der føles for tynd mod slutningen af turen, mens skuldrene gror stive og forkrampede under anstrengelserne.

Cykling er en oplevelse af en forårsaften, hvor man kører fra Aarhus ud over Djursland, over bakker og ned ad småstejle veje med fart på, og det er fluer i munden og et jag af nervøsitet, når en forbipasserende bil kører lidt for tæt til, at det er rigtig fedt.

Cykling er smerte og passion. Glæde og sorg. Kammeratskab og lir. Og nogle gange: Liv og død.

Cykling er motionister. Cykling er Giro d’Italia.

Reklamer
 1. John Aage Petersen
  3. maj 2012 kl. 20:19

  Godt at næstformanden atter skirver om væddeløb. Ser frem til mere fra det store løb.

 2. John Aage Petersen
  3. maj 2012 kl. 20:20

  “Skirver” = Skriver

 1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: