Forside > Motion, Uncategorized > MOTION: En alvorlig test

MOTION: En alvorlig test

Garanti for masser af action, store navne og hurtige ben

I påskeugen løb jeg omkring 100 kilometer, fordelt på 7 ture. I denne uge har jeg indtil nu løbet 3 gange og svømmet en enkelt. Vil lunte i eftermiddag og tage en lille tur i morgen. Begge gange i roligt tempo.

(Note 17.22: Jeg dropper løbet i dag. Vil hellere være frisk søndag, og har overbevist mig selv om, at det er godt at slappe af i dag…)

For det handler om at være frisk til på søndag.

Siden jeg satte hovedet ind i retning af deltagelse i maraton i København 20. maj, har jeg haft fokus på datoen 15. april som en vigtig station på vejen. Her afvikles 3. ”maratontestløb”, som Sparta kalder det, i området ved Parken, Fælledparken og Søerne, og det er en halvmaraton.

Så der er for alvor tale om en test. Ikke på distancen, for jeg løb jo for eksempel en tur på godt 23 i påsken. Men på tempoet.

Igen: Ikke test af maratontempoet, for det må nødvendigvis blive lidt langsommere end det, jeg tænker at løbe i på søndag.

Jeg forestiller mig ikke, at jeg (nogen sinde) bliver i stand til at løbe 42,2 kilometer med et snit på 4,30

Men en test af hurtighed kombineret med udholdenhed over en lang distance. En alvorlig test, med andre ord.

I begyndelsen af marts begyndte jeg at spore ind på maraton. På det tidspunkt havde jeg overrasket mig selv ved dels at være stædig nok til at træne 3-4, nogle gange 5 gange om ugen, og jeg havde også set mig selv rykke mine tider med 10-12 sekunder i snit/kilometer i løbet af vinteren. Så jeg syntes, at formen var blevet ganske god.

Derfor kørte jeg en søndag formiddag ind til Sparta. Det var knaldende flot solskin, der var en tynd, sprød varme i luften, og det var klubbens 2. testløb, over 15 kilometer, der stod på programmet. Jeg meldte mig til – og overtrumfede enhver forventning, jeg måtte have haft, ved at løbe turen på 1.07,45 time, det vil sige lige over 4,30/km.

Siden har jeg så meldt mig til maratonløbet. Jeg forestiller mig ikke, at jeg (nogen sinde) bliver i stand til at løbe 42,2 kilometer med et snit på 4,30 (=3.10 timer), men jeg tager alligevel løbet som en markering af, at jeg er på rette vej til at sætte personlig rekord i maratonløbet. Den er 3.40 og stammer fra 2008, i mit første maratonløb.

En indikation af, om det fortsat er realistisk med personlig rekord, får jeg på søndag. Hvor vejrudsigten lover fint vejr, og hvor der ventes at dukke op mod 3000 løbere op.

Til Sparta-løbene er det sådan, at der er fartholdere. Sådan er det til maratonløbet om 5 uger, og sådan er det på søndag. Der vil være fartholdere, der løber 4,30/km, men også nogle, der løber 4,40 eller 4,50. De seneste ture, jeg har løbet, har jeg ifølge min Garmin uden problemer kunnet holde sub-4,45, så jeg overvejer at satse og gå ud på 4,30 og se, hvor længe det holder.

Den bedste tid, jeg har fra et ½maraton, er (også) fra 2008, hvor jeg deltog i BT ½maraton og kom til Rundforbi lige under 1.40.

Nu håber jeg, at det kan lade sig gøre at gøre det bare en lille smule bedre.

I øvrigt er det en stor løbe-søndag, vi går i møde. Der er nemlig de store maratonløb i (ny version 17.20:) Rotterdam, Paris og Wien – og mandag er det Patriots’ Day i USA, og et af verdens allerstørste løb, Boston Marathon, afvikles med garanti for masser af action, store navne og hurtige ben.

Alt godt derude!

Reklamer
Kategorier:Motion, Uncategorized
  1. 13. april 2012 kl. 15:59

    Den 15/4 er i sandhed en stor løbe-søndag. Der er også maratonløb i Rotterdam, som efter sigende løbes på en hurtig rute. Der skulle således være blæst til angreb på herrernes verdensrekord fra flere sider.

    • 13. april 2012 kl. 16:19

      Ja, det er rigtigt! Jeg smider lige en opdatering ind, for det havde jeg glemt – har ellers flere af de hurtige drenge som facebook-venner, der skal løbe dernede. Og Rotterdam har altid været en hurtig rute, og den har altid ligget back-to-back med Boston, som også er lynhurtig

  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: