Græsk guld

Hvis en græker kommer tilbage til Athen i disse tider med guld i kufferten fra turen til udlandet, mon det så bliver beslaglagt af den europæiske centralbank eller Merkozy-adjudanter?

Spøg til side. I dag vandt den græske højdespringer Dimitrios Chondrokoúkis guld ved VM inde med 2,33 meter, og det var for mig at se en gedigen overraskelse.

Godt nok sprang han fejlfrit i kvalifikationen lørdag, hvor han startede på 2,18 og via 2,22 – 2,26 og 2,29 sikrede sig finalebilletten. Men den 24-årige græker kom til VM med en personlig rekord på 2,32 meter, og han viste lidt svaghedstegn på finaledagen i dag, da han både på 2,28 og 2,31 havde en nedrivning.

Efter 2,31 var det russeren Ivan Ukhov, der var i front. Han havde sprunget fejlfrit, og Ukhov er en rutineret mand med store evner – og en endnu større karakter. Med sit Jim Morrisson-look og sine manerer er han en stjerne med outsider-karaktertræk, hvad der jo i hans ungdom blandt andet gav sig udslag i, at han i Lausanne i 2008 stillede op i en gedigen brandert og øjeblikkelig blev et stort hit på Youtube.com.

Men det er de sportslige kvaliteter, Ivan Ukhov bør kendes på, og jeg vil mene, at han lige nu er den højdespringer, der har de bedste forudsætninger for at slå Javier Sotomayors verdensrekord på 2,45 på et tidspunkt i de kommende år – hvis altså nogen i den nuværende generation har evnerne til sådan et fantomspring!

Ukhov var som sagt fejlfrit igennem til 2,33, og alt tydede på en meget stor konkurrence; 8 mand klarede 2,31, så på dette tidspunkt var det vanskeligt at se, at det hele ville blive afgjort med et spring på 2,33 meter.

Dét leverede så Dimitrios Chondrokoúkis, da han flagrede over 2,33 i første forsøg. Da han var den eneste, der klarede højden uden nedrivninger, endte han med at vinde – den stoisk udseende russer Andrej Silnov blev toer med 2,33, som han klarede i 2. forsøg, mens Ukhov tog tredjepladsen med sine 2,31 meter.

Konkurrencen blev med andre ord ikke nær så ’stor’, som det på et tidspunkt så ud. Hvilket understreger vigtigheden af at være skarp på hver eneste højde; jeg forstod til gengæld aldrig, hvorfor Ukhov ikke satsede butikken og ventede med sine 2 sidste forsøg til 2,35.

Men svaret på dét spørgsmål, og på flere andre fra søndagens stævne, må blæse i vinden. For jeg må godt nok sige, at produktionen af inde-VM i atletik fra Istanbul lod rigtig meget tilbage at ønske.

Alenlange stilleben-optagelser af hallen vekslede med intetsigende og dårligt hørbare præmieoverrækkelser, alt imens man på inderkredsen kunne se, at trespringerne, højdespringerne og stangspringerne var i fuld gang med deres aktiviteter. Og det blev vel til 4 eller 5 transmitterede højdespring fra mændenes konkurrence – men var et eneste af springene egentlig live-transmitteret, eller blev de optaget og klippet ind, når en medaljeceremoni var slut, eller kameraet i hjørnet af halloftet skulle have lov at hvile sig lidt?

Sørgeligt…

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: