Forside > Atletik, OL London 2012, Uncategorized > Atletik-VM på hjemmebane

Atletik-VM på hjemmebane

Det er rationalet fra den såkaldt freds- og frihedselskende arbejder- og bonderepublik DDR, der går igen

I den kommende weekend er der VM i indendørs atletik i Istanbul, Tyrkiet, og selv om der blot er to danske atletikfolk med – Kim Christensen i kuglestød og Caroline Bonde Holm i stangspring – er der al mulig grund til at følge med fra tv-skærmen. DR2 og DR-HD transmitterer fra stævnet, der strækker sig over tre dage, fra fredag til søndag.

På flere atletik-sider kan man læse forskræp til stævnet. Mændenes 60 meter ligner igen-igen et opgør mellem Jamaica og USA, den kvindelige stjerne-stangspringer Jelena Isinbajeva vil formentlig være i en klasse for sig og muligvis sætte verdensrekord igen (det vil så være hendes 29., efter hun forleden i Stockholm sprang 5,01 meter), og VM-stævnet vil blive et første alvorligt kig på nogle af dem, vi kan forvente som favoritter til sommer ved OL i London.

Men så vil VM i Istanbul også give et kig på forholdene i det særdeles ambitiøse land Tyrkiet. I så mange forskellige sammenhænge er landet ved Bosporus blevet en stor spiller på det politiske plan, og akkurat som andre stor- og mellem-stormagter vil man derfor også gerne gøre opmærksom på sine kvaliteter gennem sportens verden.

Men hvad gør man, når man ikke har en årelang tradition for akademier, opfostring af talenter og professionelle rammer for atletikken?

I Tyrkiets tilfælde ser det ud til, at man vælger at købe sig til succes. Flere stærke atletikfolk er i løbet af de seneste år blevet tyrkere – det gælder længdespringeren Karin Melis Mey, oprindelig fra Sydafrika, og det gælder løberen Ilham Tanui Özbilen fra Kenya.

Det tyrkiske atletikforbunds præsident, Mehmet Terzi, ser frem til VM på hjemmebane:

”Verdens bedste atletikfolk er med. Og vi konkurrerer mod dem i 16 af disciplinerne,” siger han til net-avisen Sunday Szaman.

Det er rationalet fra den såkaldt freds- og frihedselskende arbejder- og bonderepublik DDR, der går igen: Sporten er et spejl på samfundets (selvindbildte) suverænitet og forrang.

 

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: