Forside > Motion, Uncategorized > En folkelig begivenhed

En folkelig begivenhed

Flere dage på farten med travlhed fører til afbræk i bloggeriet. Her til morgen på et hotel i Odense tændte jeg så for fjernsynet og zappede forbi børnefyld og reklameblokke og landede på svensk tv (STV), der transmitterede live, med slædekameraer, udsendte stationære reportere og helikopter i luften, fra årets Vasa-Loppet.

Det store skiløb er en folkelig begivenhed på trods af distancen på 90 kilometer. Det er fascinerende tv at se de forreste hamre gennem snelandskabet og udkæmpe drabelige kampe for at nå først til den næste mellemstation i den næste landsby for at vinde den indlagte spurtpræmie på 5.000 svenske kroner, og det er spændende at se de mange tusind motionister, der glider frem mod målet. Ifølge den lige i øjeblikket hårdt pressede hjemmeside for løbet er der tilmeldt 15.800 skiløbere, og det følges intenst i hele Sverige på denne søndag.

Folkesundhed antager mange former, og i Danmark kender vi bestemt også til arrangementer af en vis størrelse. Tag Eremitageløbet i Dyrehaven uden for København – det er en institution i dansk idrætsliv gennem mere end 40 år. Københavns Maraton samler også gerne mere end 10.000 deltagere hvert år i maj og er på samme facon med til at sætte standarder; i den mere ekstreme ende har det københavnske Ironman-tri-stævne de seneste par år samlet op mod et par tusinde deltagere, og til september vil vi se første udgave af et komplet Aarhus-København cykelløb – med komplet menes, at i de tidligere udgaver blev deltagerne fragtet over Storebælt med færge, men i år er det med kørsel på broen.

Men forskellen til Sverige og Vasaloppet er blot, at de danske tv-stationer ikke synes at have interesse for at dække de danske folkelige begivenheder. Kunne man ellers ikke forestille sig, at et topdækket dansk maratonløb i vores hovedstad ville betyde, at endnu flere fik mod på at motionere? Kunne man tænke sig, at det ville være spændende fjernsyn en søndag formiddag at følge motionisternes kamp mod sig selv og elitens kamp mod de andre, afbrudt af små interviews ved væskeposterne med glade deltagere på vej mod virkeliggørelsen af deres drømmes mål?

Jeg tror det. Men de danske tv-stationer ser ud til at have øje for andre ting på den sportslige front end det, der optager hundredtusinder af danskere – nemlig vores egen sundhed.

Reklamer
  1. 4. marts 2012 kl. 14:54

    Kunne ikke være mere enig…

  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: