Forside > Atletik, OL London 2012, Uncategorized > Det hemmelige gennembrud

Det hemmelige gennembrud

Lige så stille er en række eliteudøvere på vej til at blive alvorlige OL-kandidater – og nej, det er ikke håndboldherrer eller –damer, og det er ikke sejlsportsfolk og roere, jeg tænker på.

Det er derimod en række af profilerne i atletikkens verden, der ser ud til at have fået rigtig meget ud af vintertræningen. For en gammel atletikmand som jeg er det glædeligt at følge med i sporten efter nogle sæsoner, hvor grøden blandt talenterne nok har været til stede, men hvor det har knebet at slå igennem til den internationale elite.

Men når Caroline Bonde Holm, 21-årig tidligere gymnast, pludselig sætter dansk rekord i stangspring fredag aften med 4,42 meter og dermed klarer B-kravet til OL, er det udtryk for, at der er meget mere i vente.

Hun forbedrede sin danske rekord med resultatet, og hvis ikke andre end hun springer højere end 4,40 meter, ligner hun en OL-kandidat. Der er det forbehold, at stangspringskonkurrencen i Potsdam – der foregik i en butiks-arkade – ikke er klassificeret som et stævne, der kan skaffe udtagelse jævnfør aftalen mellem Dansk Atletik Forbund og Danmarks Idræts-Forbund.

Tilføjet 14:28 – Mikkel Marek Nielsen har oplyst, at stævnet skam er godkendt, og dermed er Caroline jo endnu tættere på…

Men der er jo masser af tid endnu for Caroline til at klare kvalifikationskravet i et ’rigtigt’ stævne, og med resultatet fra i aftes vil hun givetvis få nemmere ved at blive inviteret til disse stævner.

Den slags udfordringer har profiler som Andreas Bube og Morten Jensen ikke. De er begge i ilden her i weekenden i deres favoritdiscipliner – Bube, der allerede er OL-udtaget på 800 meter, løber i Gent, mens længdespringer Morten Jensen skal dyste i Birmingham.

Sidstnævnte deltog allerede i 2008 ved OL i Beijing, og han har holdt niveauet siden dengang og krydrede det jo oven i købet med en bronzemedalje ved EM indendørs i fjor. Men Morten Jensen er endnu ikke udtaget til OL (der er indtil videre fra atletikkens rækker Bube og 400 hæk-løberen Sara Slott Petersen) – mon ikke han klarer de 8,10 meter, der skal til, i god tid inden fristen udløber 1. juli?

Men efter min opfattelse kan atletikken godt stille håb om flere deltagere i London til sommer. Et bud herfra på, hvem de fire ovenfor måske – forhåbentlig – bliver suppleret med, er:

Henrik Them eller Jesper Faurschou i maratonløb. Faurschou har akkurat klemt sig under B-kravet på 2.17 timer, mens Them præcis ikke klarede det (i sit debutløb) men han forsøger sig igen til foråret ved maratonløbet i London. A-kravet på 2.15 er det nok ikke realistisk, at de begge klarer

Janick Klausen, højdespring. Den unge mand fra Aarhus stod lidt i stampe i 2011, og det skyldtes primært skader. I januar klarede han 2,25 meter i sit hidtil eneste inde-stævne, men hvis han passer på sig selv, vil OL-kravet på 2,28 meter formentlig ikke være et problem i løbet af foråret. Klausen har alle muligheder for at blive RIGTIG stor i løbet af 2-3 år, og det vil kun bidrage til hans modning, at han kommer til London

Kim Christensen, kuglestød. Den store, glade nordjyde, der stiller op for Sparta, bankede de 7,257 kilo jern ud over 20 meter ved et stævne på Østerbro, og det er præcis OL-kravet, som han skal honorere igen i 2012 for at få adgang. Det var hele den regnfulde frysetur værd dén aften at se Christensens reaktion på rekordstødet – her var en mand, der endelig, endelig fik brudt forbandelsen og noteret et resultat ude over den magiske grænse

Dorte Vibjerg, maraton. Mange år med mange skader og problemer blev pludselig glemt, da Dorte Vibjerg, til daglig direktør i Sparta med ansvar for DHL-stafet og København Maraton, i Berlin løb 2.34,44 timer – som 38-årig er hun på mange måder en sjov historie, og hun vil under alle omstændigheder klæde OL i London, hvis hun kommer med. Det kræver stabilitet og allerhelst en tid under 2.34 – Vibjerg får ikke lov at komme med som ’talentfuld ungdomsudøver’

Ud over disse er der en lille håndfuld, der på en supergod dag kan trodse alle forventninger og overgå sig selv. Rasmus W. Jørgensen i stangspring er ét eksempel, og så er der måske også en mulighed for, at de gode 400 meter-løbere kunne slå sig sammen i et kollektiv og satse på 4×400 meter?

Ønsketænkning og forhåbninger går ikke altid hånd i hånd med realitetssansen. Men det er jo også det, der gør atletik til en så spektakulær sport – og sport til en så fascinerende fritidsbeskæftigelse…

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: